AVRAM IANCU

"Unicul dor al vieţii mele este să-mi văd naţiunea mea fericită"

sâmbătă, 22 decembrie 2012

Sărbători Fericite dragi iubitori de...Avram Iancu

Cu inimă deschisă și suflet curat membrii Asociației Avram Iancu Beiuș prin președintele ei se întorc la finele anului 2012 spre d-voastră cu mulțumiri tuturor celor care într-un fel sau altul sunteți animați ”de spiritul lui Iancu”, v-ați gândit, participat sau ați fost solidari cu noi și cu activitățile noastre închinate ilustrului nostru predecesor, principiilor sale de viață.


Acum poate mai mult ca niciodată românii din Beiuș și până la Detroit trebuiesc să conștientizeze valoarea lor, să lupte la propriu, dar și la figurat pentru unitatea lor, pentru mândria de a fi român, promovarea din rândurilor noastre a valorilor reale, izolarea și stârpirea clienterismului și lichelelor de tot felul așezate mai sus sau mai jos pe scara socială și politică din țară și numai.

Avram Iancu a devenit erou și simbol național prin competență, sponteneietate , luciditate, dar mai ales prin spirit de sacrificiu și renunțare de sine.

Câți oare dintre noi ne apropiem de aceste exigențe? Trăim într-o Europă unită, cu niște reguli pe care el însuși le-a promovat, fapt care ne obligă să pășim înainte hotărât pentru că viața este dură și nu iartă, iar cei care merg cu capul întors înapoi uită să mai meragă înainte, iar nouă ne-a cam ajuns...imensele rateuri din anii din urmă. 


Sârbilor le-a trebuit de-un război, noi ne prăbușim prin implozie, incompetență, prostie, servilism și lipsă de vitalitate. ”Doamne ocrotește-i pe români” trebuie să fie deviza noastră iar acum în prag de sărbători fruntea sus, pieptul scos afară și din suflet vă urăm Sărbători Fericite, sănătate și tot ce-și poate dori un om de la viață. 


Un nou an mai bun cu împliniri la casa fiecăruia iar celor care au puterea în mână să o folosească mai mult în scopul celor mulți, să înțeleagă că este nevoie de acea renunțare de sine de care vorbeam mai sus și nu de căpătuială ”Bat-o vina”. Încă o dată ” Doamne ocrotește-i pe români și La Mulți Ani!”

Viorel Ianc

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu